Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.buu.ac.th/dspace/handle/1513/881
Title: THE MANAGEMENT GUIDELINE OF HOTEL ENTREPRENEURS IN KOH CHANG DISTRIC, TRAT PROVINCE DURING THE EPIDEMIC OF COVID-19  
แนวทางในการจัดการของผู้ประกอบการโรงแรมในเขตพื้นที่ อ.เกาะช้าง จ.ตราด ในสภาวะการแพร่ระบาดของไวรัสโควิด-19
Authors: Saharat Takkhiree
สหรัฐ ทักษ์คีรี
CHAKCHAI SUEPRASERTSITTHI
จักรชัย สื่อประเสริฐสิทธิ์
Burapha University
CHAKCHAI SUEPRASERTSITTHI
จักรชัย สื่อประเสริฐสิทธิ์
chakchai@buu.ac.th
chakchai@buu.ac.th
Keywords: การจัดการ ; โควิด-19
MANAGEMENT ; COVID-19
Issue Date:  12
Publisher: Burapha University
Abstract: The objective of this research is as follows: 1. To study management approaches, 2. To examine problems and obstacles in management, and 3. To explore strategies for the development of hotel management by hotel operators in the Koh Chang district, Trat province, during the COVID-19 pandemic. The study involved interviewing 12 hotel operators in the Ko Chang district, and the data obtained were analyzed using content analysis. The purpose of this research was to investigate strategies for the development of hotel management during the COVID-19 pandemic. The research findings revealed that prior to the outbreak, hotel operators focused on individual development strategies due to high growth and intense competition in the industry. However, when the pandemic hit the area, hotel operators faced significant impacts due to government prevention measures, which necessitated the development of collective management strategies. This was crucial to adapt to the changing circumstances. The study aimed to improve strategies aligned with COVID-19 management plans to prevent and control the spread of the virus. Additionally, it aimed to enhance price management, operational management, marketing, and build confidence among tourists. Ultimately, these efforts were intended to maintain the quality of hotels and retain existing customer base.
การวิจัยครั้งนี้มีวัตถุประสงค์การวิจัย คือ 1. เพื่อศึกษาแนวทางการจัดการ 2. เพื่อศึกษาปัญหาและอุปสรรคในการจัดการ และ 3. เพื่อศึกษาแนวทางในการพัฒนาการจัดการของผู้ประกอบการโรงแรมในเขตพื้นที่ อ.เกาะช้าง จ.ตราด ในสภาวะการแพร่ระบาดของไวรัสโควิด-19 โดยทำการศึกษาจากผู้ประกอบการโรงแรมในพื้นที่ อ.เกาะช้าง จำนวน 12 คน เครื่องมือที่ใช้ในการศึกษา คือ แบบสัมภาษณ์โดยนำข้อมูลที่ได้มาสรุปความตามประเด็นสำคัญ (Content Analysis) งานวิจัยนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาแนวทางในการพัฒนาการจัดการโรงแรม ในสภาวะการแพร่ระบาดของไวรัสโควิด-19 ผลการวิจัยพบว่า ก่อนที่จะเกิดการแพร่ระบาด แนวทางในการพัฒนาของผู้ประกอบการโรงแรมนั้นจะมีการพัฒนาแบบตัวใครตัวมัน เนื่องจากการเติบโตสูงและมีการแข่งขันของผู้ประกอบการโรงแรมอย่างเข้มข้น แนวทางในการพัฒนาการจัดการโรงแรมก่อนการแพร่ระบาด จึงขาดความบูรณาการกันระหว่างผู้ประกอบการ เมื่อเกิดแพร่ระบาดในเขตพื้นที่ ผู้ประกอบการโรงแรมได้รับผลกระทบกันอย่างถ้วนหน้า เนื่องจากมาตรการป้องกันการแพร่ระบาดของรัฐบาลทำให้ผู้ประกอบการโรงแรมต้องมีการพัฒนาแนวทางในการจัดการไปด้วยกัน เพื่อทำให้เกิดการพัฒนาทางด้านราคา การจัดการ การตลาด และการสร้างความเชื่อมั่นให้แก่นักท่องเที่ยว โดยมีเป้าหมายในการปรับปรุงกลยุทธ์ให้สอดคล้องกับแผนการจัดการโควิด-19 เพื่อป้องกันและควบคุมการแพร่ระบาด อีกทั้งยังจะทำให้โรงแรมสามารถรักษาคุณภาพ และฐานลูกค้าเดิมเอาไว้ได้
URI: http://ir.buu.ac.th/dspace/handle/1513/881
Appears in Collections:Faculty of Political Science and Laws

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
63920210.pdf3.55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.