Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.buu.ac.th/dspace/handle/1513/634
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributorThanyarat Tijaien
dc.contributorธัญรัศม์ ติใจth
dc.contributor.advisorSARAWUT LUKSANATOen
dc.contributor.advisorสราวุธ ลักษณะโตth
dc.contributor.otherBurapha University. Faculty of Logisticsen
dc.date.accessioned2023-01-10T03:14:34Z-
dc.date.available2023-01-10T03:14:34Z-
dc.date.issued11/11/2022
dc.identifier.urihttp://ir.buu.ac.th/dspace/handle/1513/634-
dc.descriptionMaster Degree of Science (M.Sc.)en
dc.descriptionวิทยาศาสตรมหาบัณฑิต (วท.ม.)th
dc.description.abstractThe purpose of this study are to study material and information flow by identifying waste in operation process and To increase the efficiencies of Logistics management of material and information flow by applying Lean manufacturing for to analyze working process and give advice to improve the working process. Comparing material and information flow status current and status further. Studies have indicated that in working process can reduce working time of operation to 18.71 second as a percentage 30 Storage area reduce 63 pallets as a percentage 27.3 and distance of transportation reduce 5.4 meter as a percentage 51.9 and manpower in work process reduce 1 persons.en
dc.description.abstractการศึกษานี้มีวัตถุประสงค์ เพื่อศึกษาแผนภูมิสายธารคุณค่าการไหลของสินค้าและข้อมูล โดยระบุความสูญเปล่าในกระบวนของการผลิตน้ำดื่ม เพื่อเพิ่มประสิทธิภาพการจัดการ โลจิสติกส์ของแผนภูมิสายธารคุณค่าการไหลของสินค้าและข้อมูล โดยประยุกต์ใช้เทคนิคการผลิตแบบลีนในการวิเคราะห์กิจกรรมในกระบวนการผลิตและเสนอแนะแนวทางในการปรับปรุงกระบวนการปฏิบัติงาน เปรียบเทียบแผนภูมิสายธารการไหลของสินค้าและข้อมูลสถานะปัจจุบันและสถานะอนาคต จากการศึกษาพบว่า ในกระบวนการผลิตน้ำดื่มสามารถลดเวลาในการปฏิบัติงานของพนักงานได้ถึง 18.71 วินาที หรือคิดเป็นร้อยละ 30 ใช้พื้นที่จัดเก็บลดลง 63 พาเลท คิดเป็นร้อยละ 27.3 และระยะทางในการขนส่งสินค้าลดลง 5.4 เมตร คิดเป็นร้อยละ 51.9 และสามารถลดพนักงานได้จำนวน 1 คนth
dc.language.isoth
dc.publisherBurapha University
dc.rightsBurapha University
dc.subjectระบบการผลิตแบบลีน แผนภาพสายธารคุณค่ แผนภูมิกระบวนการผลิตth
dc.subjectLEAN MANAGEMENT SYSTEMS MATERIAL AND INFORMATION FLOW CHARTen
dc.subject.classificationEngineeringen
dc.titleA STUDY ON DRINKING WATER PROVIDER'S LOGISTICS MANAGEMENT IN THE EASTERN REGION TO APPROACH OF EFFICIENCY AND OPTIMIZATION : A CASE STUDY OF 2B WATER 2002en
dc.titleการศึกษาแนวทางการเพิ่มประสิทธิภาพการจัดการโลจิสติกส์ ผู้ให้บริการน้ำดื่มในภาคตะวันออก กรณีศึกษาห้างหุ้นส่วนจำกัด ทู บี วอเตอร์ 2002 th
dc.typeINDEPENDENT STUDYen
dc.typeงานนิพนธ์th
Appears in Collections:Faculty of Logistics

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
62920135.pdf3.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.